הכשרות משא ומתן מקצועיות בתוך ארגונים

הכשרות מקצועיות בתוך ארגונים

תהליך בנית הכשרה 

כל הכשרה נבנית בהליך סדור ומותאמת ללקוח - אתגרי המשא ומתן המאפיינים את הקבוצה המדוברת ועולם התוכן. 

ההכשרות יציידו את המשתתפים, ע"פ הצורך שיוגדר, תפיסות וכלים "מארגז כלים" של הנושא ונותן המקצועי במטרה לפתח "חשיבת משא ומתן" – כל מה שנדרש לניתוח, תכנון וביצוע תהליכי משא ומתן מורכבים - הבנה מעמיקה וכוללת של תהליכי משא ומתן; הדינאמיקה הפסיכולוגית והבינאישית; היסודות עליו מושתת תהליך המשא ומתן כמו תפיסת הכוח, זמן, תרבות, בניית צוותי משא ומתן; התאמת אסטרטגיה לסיטואציה; התמודדות עם שינויים, בנייה נכונה של שלבי המשא ומתן ושורה של כלים ומהלכים טקטיים. 

קהלי יעד בארגון ועולמות תוכן

מנהלים בכירים, אנשי ניהול בדרגי הביניים מתחומי הרכש, שיווק ומכירות, שירות לקוחות וניהול פרויקטים, לצד עורכי דין, מנהלי כספים, ונציגי עובדים במגזר העסקי ובשירות הציבורי.

הניסיון שלנו נפרש על עבודה בסביבה גלובאלית ובינתרבותית במגוון רחב של עולמות תוכן.  החל מחברות סטארט-אפ עבור דרך חברות תעופה, אינטרנט, תעשיה כבדה, תעשיה פטרוכימית, תקשורת, הי-טק, ציוד בטחוני, ניהול פרויקטים מורכבים, נדל"ן, מוצרי צריכה, גופים קמעונאיים, פיננסים, מוצרים ושירותי בריאות ועוד, ועד שיתופי פעולה ייחודיים עם מוסדות אקדמיים מובילים בארץ ובעולם.  

תהליך למידה 

ההכשרות מבוססות על הרצאות פרונטאליות, ניתוחי וידיאו, סימולציות, ניתוח מקרי מבחן מעולמם של המשתתפים ומשחקי תפקידים לצד תרגול והטמעה של השימוש בכלים.

 

במהלך ההכשרה  המשתתפים נהנים מזמינות מיילים וליווי טלפוני, לטובת התייעצויות עם צוות NEST, וזאת על מנת לעודד שימוש בכלים והטמעתם בעבודה המקצועית השוטפת.

מפגשי הטמעה - כוחו של הזכרון הפרוצדוראלי

שינוי התנהגותי כתוצאה מיישום של ידע חדש - זו למידה אמיתית

זיכרון פרוצדוראלי (תהליכי) הוא אותו זכרון השומר את הידע הקשור בביצוע מיומנויות ללא צורך בקשב מכוון (דוגמת נהיגה) והוא נרכש מתוך תרגול והתנסות. רבות מהסדנאות שעוסקות במיומנויות אישיות לא מצליחות להניע לשינוי משמעותי כיוון שאימוץ תפיסות עבודה חדשות או שונות מהאופן בו אנו מורגלים, דורש נכונות, מאמץ ותרגול ולא תמיד יש את הפניות לבצע את המעבר, מהלכה למעשה, כך שלמעשה לאורך זמן הידע או חלקים משמעותיים ממנו נשכחים או נדחקים ע"י אותם הרגלי עבודה מוכרים, אותם רצינו לשדרג.  

שלב ההטמעה הינו מהלך מונחה שתכליתו לסייע באכסון הידע שנרכש בהכשרה (או לפחות חלקים ממנו), בזיכרון הפרוצדוראלי - לסייע לפרטים ולצוות כאחד לאמץ אל תוך שגרת עבודתם, מתודולוגיה של ניהול תהליך מוסדר ושליטה בו, ללא כל מאמץ מיוחד אלא כטבע שני. 

מזה שלוש שנים שאנו מציעים ללקוחותינו תוכנית מפגשי הטמעה ותרגול ומעודדים אותם להסתייע בנו במהלך תקופה ההכשרה לטובת התייעצויות על מקרי אמת. כל זאת מתוך מחוייבות לא רק להעברת התורה אלא גם לשינוי אמיתי שיטיב עם הפרט ועם הארגון בכללותו. 

פעילות הטמעה נעשית בפורמטים שונים, מתואמים למקרה – החל ממפגשים אישיים ועבור בקבוצות קטנות הומוגניות בהם מתרגלים שימוש בכלים ובתפיסות שנלמדו בסדנא, ע"י ניתוח והכנה לאירועים "חיים" במסגרת עבודתם המקצועית של המתורגלים ויישום בפועל. 

הניסיון מלמד כי מפגשי הטמעה עיתיים, לתקופה מוגדרת, מייצרים מחוייבות גבוהה יותר לשינוי וחוויות הצלחה הן אמצעי מוכח להפנמה ושינוי ובמילים אחרות - למידה אמיתית. 

משוב אפקטיביות 

מי מאיתנו לא התבקש למלא משוב בתום הכשרה מקצועית כזו או אחרת. אך השאלה האמיתית היא עד כמה הייתה ההכשרה המקצועית אפקטיבית אל תוך השיגרת העבודה, בטוח של זמן ומרחב. כמה מהידע שנלמד אכן רלוונטי ומיושם?

המחוייבות שלנו לוודא שאכן יצרנו ערך מוסף אמיתי עבור המשתתפים ולכן אנחנו מעבירים משוב, כחודשיים לאחר תום ההכשרה, במטרה לשקף את התרומה האמיתית לארגון. 

שפות

ההכשרות ניתנות בעברית, אנגלית וספרדית לצד ניסיון בעבודה עם תרגום סימולטני לשפות נוספות.